Okus Sacher torte nadaleko je poznat. Napravite njene mini verzije u obliku muffina i osvojite sve ljubitelje slatkoga u vašoj blizini, a i šire 🙂
Sastojci:
Tijesto:
10 kom jaja
300 g čokolade za kuhanje sa visokim postotkom kakaa
300 g mljevenih oraha / badema
300 g šećera
300 g maslaca
džem od marelice
Preljev:
200 g čokolade sa visokim postotkom kakaa
200 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Bjelanjke s malo soli umutite u čvrsti snijeg. Žumanjke mutite zajedno sa šećerom dok se šećer otopi i dok dobijemo finu gustu masu. Polagano dodajte orahe / bademe. Lagano (žlicu po žlicu) umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2. Na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu te polagano ulijte u prethodno dobivenu smjesu. Miješajte cijelo vrijeme, ali lagano, jer smjesa treba ostati pjenasta.
3. Košarice za muffine napunite do 2/3, pecite u zagrijanoj pećnici na 180 oko 15-20 minuta.
4. Površinu malo ohlađenog muffina premažite tankim slojem džema od marelice i prelijte preljevom od čokolade. Preljev pripremite tako da na laganoj vatri otopite čokoladu sa vrhnjem za šlag te odmah koristite vrući preljev.
Inspiraciju za pečenje potražite u raznovrsnim kalupima za pečenje 😉