Neodoljivi Sacher muffini

Okus Sacher torte nadaleko je poznat. Napravite njene mini verzije u obliku muffina i osvojite sve ljubitelje slatkoga u vašoj blizini, a i šire 🙂

Sastojci:

Tijesto:

10 kom jaja
300 g čokolade za kuhanje sa visokim postotkom kakaa
300 g mljevenih oraha / badema
300 g šećera
300 g maslaca
džem od marelice
Preljev:
200 g čokolade sa visokim postotkom kakaa
200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

1. Bjelanjke s malo soli umutite u čvrsti snijeg. Žumanjke mutite zajedno sa šećerom dok se šećer otopi i dok dobijemo finu gustu masu. Polagano dodajte orahe / bademe. Lagano (žlicu po žlicu) umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2. Na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu te polagano ulijte u prethodno dobivenu smjesu. Miješajte cijelo vrijeme, ali lagano, jer smjesa treba ostati pjenasta.
3. Košarice za muffine napunite do 2/3, pecite u zagrijanoj pećnici  na 180 oko 15-20 minuta.

4. Površinu malo ohlađenog muffina premažite tankim slojem džema od marelice i prelijte preljevom od čokolade. Preljev pripremite tako da na laganoj vatri otopite čokoladu sa vrhnjem za šlag te odmah koristite vrući preljev.

Inspiraciju za pečenje potražite u raznovrsnim kalupima za pečenje 😉

Uživajte, dobar tek!

Leave A Comment

Cart

No products in the cart.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping