Princes krafne

Svima dobro poznata francuska choux peciva punjena šlagom, kremom, slastičarskom kremom ili sladoledom. Teško im je odoljeti, i zato vam donosimo jednostavan recept za puno užitaka 🙂

Tijesto

Sastojci:

● 75 g glatkog brašna
● 60 g maslaca
● 150 ml vode
● 2 jaja

Priprema:

Na laganoj vatri zagrijavajte vodu i maslac. Kada voda sa otopljenim maslacem uzavre u smjesu naglo dodajte brašno i prstohvat soli.

Snažno miješajte dok se tijesto ne počne formirati i odvajati od posude. Uklonite posudu sa vatre i pustite da se tijesto malo ohladi.

Dodajte jaja jedno po jedno i miješajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Potom formirajte tijesto žlicom ili slastičarskom vrećicom u male grumene.

Tijesto pečemo na 220 stupnjeva C, oko 20-ak minuta.

Gotovo tijesto pažljivo prerežite na pola te napunite kremom.

 

Krema

Sastojci:

● 300 ml mlijeka
● 60 g šećera u prahu
● 1 žlica brašna
● 3 žlice gustina
● 1 jaje
● 1 žumanjak
● grumen maslaca

 

Priprema:

U posudi promiješajte sve suhe sastojke. Dodajte 1 žumanjak i 1 cijelo jaje. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Ugrijte mlijeko te u njega dodajte dobivenu smjesu. Brzo miješajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.

Po želji dodajte grumen maslaca.

 

Dobar tek!

 

Princes krafne po želji ukrasite šećerom u prahu, čokoladnim sirupom, šlagom… i uživajte 🙂 Ponesite ih svojim najdražima u našim posebnim kutijama za princes krafne, a sva pakiranja za torte i kolače potražite ovdje.

 

Leave A Comment

Cart

Nema proizvoda u košarici.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping