Svima dobro poznata francuska choux peciva punjena šlagom, kremom, slastičarskom kremom ili sladoledom. Teško im je odoljeti, i zato vam donosimo jednostavan recept za puno užitaka 🙂
Tijesto
Sastojci:
● 75 g glatkog brašna
● 60 g maslaca
● 150 ml vode
● 2 jaja
Priprema:
Na laganoj vatri zagrijavajte vodu i maslac. Kada voda sa otopljenim maslacem uzavre u smjesu naglo dodajte brašno i prstohvat soli.
Snažno miješajte dok se tijesto ne počne formirati i odvajati od posude. Uklonite posudu sa vatre i pustite da se tijesto malo ohladi.
Dodajte jaja jedno po jedno i miješajte mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Potom formirajte tijesto žlicom ili slastičarskom vrećicom u male grumene.
Tijesto pečemo na 220 stupnjeva C, oko 20-ak minuta.
Gotovo tijesto pažljivo prerežite na pola te napunite kremom.
Krema
Sastojci:
● 300 ml mlijeka
● 60 g šećera u prahu
● 1 žlica brašna
● 3 žlice gustina
● 1 jaje
● 1 žumanjak
● grumen maslaca
Priprema:
U posudi promiješajte sve suhe sastojke. Dodajte 1 žumanjak i 1 cijelo jaje. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Ugrijte mlijeko te u njega dodajte dobivenu smjesu. Brzo miješajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Po želji dodajte grumen maslaca.
Dobar tek!
Princes krafne po želji ukrasite šećerom u prahu, čokoladnim sirupom, šlagom… i uživajte 🙂 Ponesite ih svojim najdražima u našim posebnim kutijama za princes krafne, a sva pakiranja za torte i kolače potražite ovdje.