Proljeće je u zraku, a ova vesela i ukusna torta od mrkve osvojit će vaša nepca. Isprobajte 🙂
Sastojci:
Biskvit:
125g brašna
1 žličica cimeta
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
3 jaja
220 g šećera
1 vanilin šećer
170 ml ulja
165 g mrkve (sirove i sitno naribane)
60 g kokosovog brašna
Frosting:
350g Philadelphia sira
80 g maslaca (sobne temperature)
150 g šećera u prahu
limunove korice
Priprema biskvita:
Žumanjke i šećer mutite zajedno, otprilike 5 min. Potom polako u smjesu dodajte ulje, te sve pažljivo izmiješajte.
Zatim dodajte prosijano brašno, cimet, prašak za pecivo i sol. Sastojke vrlo lagano se izmiješajte.
Nakon toga vrlo lagano umiješajte mrkvu i kokos. Na kraju umiješajte snijeg od tučenih bjelanjaka.
Kalup (24cm) obložite papirom za pečenje i pecite u ugrijanoj pećnici na 170° – 180° C oko 30 min.
Priprema frostinga:
Sir, maslac (sobne temperature) šećer i limunovu koricu dobro izradite mikserom.
Frosting namažite na hladnu tortu.
Tortu upakirajte u jednu od naših kutija za torte, izbor je velik i raznolik 😉