Upoznajte jedinstvene Bussy kornet forme

Miris, hrskavost i okus u kombinaciji sa strašću, hrabrošću, odlučnošću i stalnim istraživanjem; najbolje opisuje Bussy kornet formu.

Nakon više od 50 godina tradicije, poznate su diljem svijeta te se njima svakodnevno stvaraju prava mala umjetnička djela. Premazane su kakao ili mliječnim premazom iznutra i izvana plus dodatno posipi (granule kokosa, kakaa, kave, sušene karamelizirane riže). Mogu se koristiti za slane i slatke catering zalogaje.

U nastavku vam donosimo nekoliko ekskluzivnih recepata chefice s Michelinovom zvijezdicom, Viviane Varese.

1.Sigaretta Nera

Sastojci:

Preljev od karamela:

● 180 g šećera
● 150 g vrhnja
● 50 g maslaca
Preljev od čokolade:

● 200 ml mlijeka
● 50 g glukoze
● 185 g tamne čokolade (60% kakaa)
● 17 g kakaa u prahu

Preljev passion fruit:
● 100 ml mlijeka
● 10 g glukoze
● 100 g bijele čokolade
● 300 g passion fruit pirea

 

Priprema preljeva od karamela:

 

Karamelizirajte šećer do zlatne boje. U drugoj posudi zagrijte vrhnje do vrenja te ga postupno dodajte u posudu sa karameliziranim šećerom. Potom dodajte maslac i pustite preljev na sobnoj temperaturi da se ohladi.

 

Priprema čokoladnog preljeva:

Mlijeko, glukozu i kakao zagrijavajte do vrenja. Nasjeckanu čokoladu stavite u posebnu posudu, dodajte preljev, promiješajte i pustite da se ohladi.

 

Priprema passion fruit preljeva:

Mlijeko i glukozu zagrijte do vrenja. Komadiće bijele čokolade stavite u zasebnu posudu te ih prelijte mlijekom i glukozom. Lagano promiješajte da se sastojci povežu. Dodajte passion fruit pire i pustite da se ohladi.

 

Posluživanje:

Položite tri crna Bussy wafer štapića te po želji dekorirajte preljevima. Za dodatni efekt pospite komadićima tamne čokolade.

 

 

2.Calimera

Sastojci:

Vanilija mousse:

● 225 g vrhnja
● 25 g šećera
● 305 g bijele čokolade
● 1 štapić vanilije
● 625 g polu-tučenog vrhnja
Dekoracija:

● tamna čokolada (po želji)
● višnje u sirupu

Priprema:

Zakuhajte mlijeko i šećer. Odmaknite sa vatre, prelijte u posudu i dodajte komadiće bijele čokolade. U smjesu dodajte sjemenke vanilije. Kada temperatura smjese bude 45 stupnjeva C, dodajte u nju polu-tučeno vrhnje. Ohladite.

 

Posluživanje:

Uz pomoć slastičarske vrećice napunite Bussy košarice te ih ukrasite polovicom višnje u sirupu i komadićima čokolade.

 

3.Domes at sunset

Sastojci:

Kupolica lososa:

● 500 g filetiranog lososa
● korica 1 limuna i 1 naranče
● 100 g vlasca
● 400 g šećera
● 200 g soli
● 500 ml vode
● 10 g želatine
● 3 kapljice žute i 3 kapljice crvene prehrambene boje
Dekoracija:

● jaja lososa
● svježi komorač

 

Priprema:

Marinirajte losos u šećeru i soli najmanje 6 sati. Uklonite višak šećera i soli sa lososa te ga začinite limunovom i narančinom koricom te sjeckanim vlascem. Uz pomoć slastičarske vrećice, stavite losos u polukružne kalupe te ohladite. Kada su kupolice formirane, umočite ih u mješavinu vode, želatine i kapljica prehrambene boje. Pustite da se slegnu.

 

Posluživanje:

Položite kupolicu lososa u Bussy wafer košaricu. Svaku košaricu ukrasite sa tri lososova jaja i listićem svježeg komorača.

 

 

Bussy forme i još ideja možete pronaći ovdje 😉

 

Dobar tek!

Leave A Comment

Cart

Nema proizvoda u košarici.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping